17.6.11.

Buon giorno Italia-Ciao Bosnia !



"Na mladima svijet ostaje"

Mladi su uvijek bili zamajac,odnosno pokretačka snaga razvoja,kako lokalne tako i šire društveno-političke zajednice države ili regiona u kojemu žive,stasaju i odrastaju u čovjeka spremnoig da se hvataju u koštac sa svemu onome što ih očekuje na životnom putu. Da niko drugi,nego oni sami,ne može i neće stvoriti i upriličiti sadržaje s kojima mladi naraštaji provode svoje najbolje godine,uvidjeli su i vražićki entuzijasti okupljeni u omladinskoj organizaciji "United" i koji su svom mjestu upriličili skromnu svečanost u povodu otvaranja otvorenog šah igrališta na centralnom trgu u Vražićima.

Pored Sarajeva,Banja Luke i možda još nekolicine gradova u BiH,i naše malo mjesto dobilo je prostor na kojem če zaljubljenici u ovu drevnu kraljevsku igru uprašnjavati svoje slobodno vrijeme. Ovaj projekat,kako je istakao na današnjem skupu,predsjednik organizacije mladih iz Vražića,Mirsad Muminovic, financirala je je jedna Italijanska organizacija,koja je pored šah igrališta ovoj organizaciji donirala i određene elektronske rekvizite-pojačalo i zvučne kutije,a za očekivat je da će se saradnja i ubuduče nastaviti.

Sve u svemu,reklo bi se-Mali gest velike pažnje vrijedan.

Moj Zumbule

Današnju svečanost uveličali su članovi KUD-a Zumbul,folklorna sekcija,a koji su svojim virtuoznim nastupom pred posjetiocima pokazali sva umijeća scenskog nastupa na kojima bi im mogle pozavidjeti daleko veće sredine koje njeguju tradiciju kulturno umjetničkog naslijeđa. Zumbul i United svijetla tačka ove sredine

http://nasivrazici3.blogger.ba/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.