5.11.11.

SAVREMEN DOM ZA BOLJI ŽIVOT TREĆEG DOBA

http://www.skalaradio.net/component/content/article/51-o-ugljeviku/445-savremen-dom-za-bolji-ivot-treeg-doba.html


U Loparama je počeo sa radom Starački dom ,,Zlatno doba" u čiju je savremenu gradnju uloženo više od milion maraka kako treće doba nikome ne bi bilo teško. Dom za stare i nemoćne nalazi se na samom izlazu iz Lopara prema Brčkom. Izgrađen po evropskim standardima, dom nudi kvalitetan smještaj i njegu starim, bolesnim i nemoćnim licima uz stalni nadzor, njegu i pomoć ljekara i ljubaznih medicinskih sestara.

Vlasnik ,,Zlatnog doba" Stana Maksimović, inače na privremenom radu u Švajcarskoj, kaže da je korisnicima njihovih usluga osigurana kompletna zdravstvena zaštita, kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja od strane ljekara i stručnih saradnika čak i za najteže bolesti.

057_1

- Poučeni iskustvom iz inostranstva, odlučili smo se na izgradnju luksuznog doma sa smještajnim kapacitetom od 33 ležaja koji su raspoređeni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama opremljenim po najvišim standardima - televizori, klima, interfon, telefon i cjelodnevni stručni nadzor, istakla je Maksimović.057_6

Stručno osoblje, dodala je, vodi računa o svim vitalnim funkcijama naših korisnika, o ishrani, njegi, psihičkom stanju i raspoloženju.

057_9057_8



Da ova ustanova nije samo lijepa spolja nego zrači životom i optimizmom i iznutra govori nam pacijent Pero Rakić iz Podgore.

057_9a

- Bio sam na više mjesta, ali nigdje se ne osjećam kao ovdje. Boravio sam i na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji ali, vjerujte mi, nigdje nije kao ovdje. Ništa se ovaj loparski dom ne razlikuje od naših hotela ,,A" kategorije, tvrdi Rakić.

Sestre i doktori, kako kaže, stalno su uz pacijente.

057_3057_5


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.