27.1.12.

FORMIRANO VIJEĆE MLADIH OPĆINE ČELIĆ


Na sastanku koji je održan 26.1.2012. godine u amfiteatru Općine Čelić gdje su bili prisutni predstavnici omladinskih organizacija sa prostora naše Općine formirano je Vijeće mladih općine Čelić.
Na osnovu Zakonu o mladima, bilo je potrebno da se na prostoru naše općine formira Vijeće mladih, kao jedne krovne institucije za pitanja mladih.
Sastanku su prisustvovali predstavnici:
  1. UG „U toku“ Čelića,
  2. NVO „Juvenis“ Brnjik,
  3. NVO „Mladost“ Čelić i
  4. NVO „United“ Vražići.
Za predsjednika Vijeća mladih općine Čelić izabran je Mirsad Muminović, predsjednik Skupštine je Nermin Smajić, a predsjednik Nadzornog odbora je Adis Muslić.
Nakon registracije i kada se steknu uslovi Vijeće mladih općine Čelić  će učestvovati u formiranju Vijeća mladih Tuzlanskog kantona.
Registrirano vijeće mladih ima obavezu djelovanja na jačanju uključenja mladih u društveni život zajednice i njihovom informiranju.
Vijeće mladih bit će direktno uključeno  u proces provođenja strategije prema mladima na odgovarajućem nivou sa ciljem usvajanja i provođenja politike prema mladima i programa djelovanja za mlade koji najviše odgovaraju potrebama i pitanjima mladih.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.