29.3.15.

Milan Đurić-BH reprezantivac iz našeg kraja.

 

Milan Đurić je rođen u Tuzli (njegov otac, Goran, je bivši nogometaš treće skupine) koji je se nastanio u Pesari 1991. godine. Iako je rođen u Tuzli, njegova porodica je iz Vlasenice, Bosna i Hercegovina, u to vrijeme u sastavu SFRJ Unatoč tome što je Bosanac, Đurićev maternji jezik je italijanski.


Klupska karijera

 Igrao je za omladinski pogon ekipe Vis Pesarin do 2005. godine. Međutim, klub je proglasio bankrot, a Đurić je pušten bez obeštećenja. Potom potpisuje za San Marino Calcio, da bi narednu sezonu prešao u Casenu, gdje je igrao za omladinski pogon koji je vodio Davor Jozić


Cesena

Za prvi tim Casene je debitovao 30. oktobra 2007. godine u na utakmici protiv Montove u okviru Serie B. Nekoliko sedmica kasnije postiže prvi pogodak u profesionalnoj karijeri na utakmici protiv Frosinona. Potvrđen je Casenu također za sljedeću sezonu u Lega Pro Prima Divisione (Italijanska treća divizija)


Parma

2010. godine za 300 hiljada eura prelazu u Parmu, iz koje je odmah otišao na posudbi u Ascoli, da bi u januaru 2011. godine igrao na posudbi u Crotoneu. Ovaj sporazum je bio dogovoren 15. juna 2011. za narednu godinu


Povratak u Casenu

1. jula 2012. godie se vraća u Casenu. Međutim, sezonu 2012-13. je odigrao na posudbi u ekipi Cremonese. U julu 2013. godine je bio posuđen u Trapani, klub koji je tek izborio Seriu B. U januaru 2014. godine je igrao na posudbi u Cittadelli.
30. juna 2014. godine je vraćen u Casenu, za koju trenutno nastupa.


Reprezentativna karijera

Milan Đurić je bio voljan da igra za obje reprezentacije, BiH i Srbije. Međutim, nikada nije dobio poziv od Srbije, tako da je odlučio da igra za BiH.
U julu 2010. godine je odlučio da igra za BiH. 12. februara 2012. godine je dobio prvi poziv za prijateljsku utakmicu BiH U-21 protiv Srbije U-21 u Beogradu. ali je čekao svoj debi tek 1. juna 2012. godine kada je ušao u 79. minuti za BiH U-21 (trenirao je Vlado Jagodić) te postigao gol 10 minuta kasnije koji je bio njegov prvjenac za matičnu zemlju BiH u pobjedi od 3:0 nad Bjelorusijom U-21 za U-21 kvalifikacije za EP na domaćem terenu stadiona Grbavica u Sarajevu. Pet dana kasnije je započeo susret protiv San Marinom U-21 u Sarajevu 6. juna i postigao svoj drugi gol za nacionalni tim i drugi u utakmici koja je završila pobjedom BiH 3:1, i pri tome dodao jednu asistenciju za prvi gol na utakmici. U utakmici protiv Grčke U-21, 7. septembra u Sarajevu postigao je još jedan, svoj treći u tri utakmice odigrane, i šetvrti na utakmici za ugodnu pobjedu od 4:0.
U Sarajevu 10. septembra 2012. godine protiv Njemačke U-21reprezentacije postigao svoj prvi het-trick za BiH U-21, još pri tome je asistirao za četvrti gol na utakmici. Ovo čini impresivnu brojku od šest golova i dvije asistencije u samo četeri odigrana susreta. Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine je debitovao 29. marta 2015. godine na utakmici protiv Andore

izvor:Wikipedia



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.