23.3.11.

Srbi brane libijski narod

Radikali-osudili-napad-na-Libiju

Radikali osudili napad na Libiju

Srpska radikalna stranka (SRS) osudila je danas, kako je navela, "zločinačku agresiju" SAD, Britanije i Francuske na Libiju i ukazala na to da Libiju bombarduju isti oni koji su bombardovali i Srbiju 1999. godine.

Kako je saopšteno iz SRS-a, član Predsedničkog kolegijuma radikala Boris Aleksić naglasio je na konferenciji za novinare da SAD, Britanija i Francuska ponovo ubijaju civile suverene zemlje kako bi nasilnim putem promenili sistem.

- Britanski ministar odbrane je otvoreno najavio zločin, da su spremni i da ubiju libijskog lidera Moamera el Gadifija. Cilj te zločinačke agresije je uklanjanje Gadafija, uprkos podršci naroda, kako bi oteli libijske naftne rezerve - kazao je Aleksić.


Radikali su, takodje, najoštrije osudili, kako smatraju, "sramno ponašanje režima predsednika Srbije Borisa Tadića", optužujući ga da je "zaveo sankcije Libiji po diktatu Brisela i Vašingtona, koji su bombardovali i Srbiju".

Aleksić je ocenio da je Gadafi "dokazani prijatelj Srbije", i podsetio da je libijski lider i za vreme blokada i sankcija, i za vreme bombardovanja "bio na našoj strani".

- Srpska radikalna stranka najiskrenije podržava libijskog lidera koji brani svoju zemlju i podržava volju libijskog naroda da na njenom čelu ostane dokazani borac protiv imperijalizma i globalizma Moamer el Gadafi - zaključio je Aleksić.


http://www.smedia.rs/vesti/vest/60073/SRS-Boris-Aleksic-Libija-napad-na-Libiju-Radikali-osudili-napad-na-Libiju.html

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.