13.8.11.

Реализовани пројекти -Подршка становништву у руралним подручјима

У МЗ Пукиш свечано отворен нови објекат мјесне заједнице и игралиште http://www.opstinalopare.com/cyr/aktuelnosti/072011/pukis/index.php

У МЗ Пукиш начелник општине Лопаре др Радо Савић и представник Шведске организације за развој (СИДА) Марио Вигњевић отворили су адаптирани објекат МЗ Пукиш и игралиште као заједнички пројекат мјештана, општине Лопаре и невладине организације ПЕП Интернатионал БиХ. Ријеч је о пројекту који су мјештани Пукиша изабрали као најважнији за њихово село. Изградњом мјесног дома и игралишта мјештани Пукиша жељели су објекат у коме ће моћи да се друже, организују састанке, као и полигон за спортске активности. Укупна вриједност радова износи 15.000 КМ, а средства су заједнички обезбједили мјештани, општина Лопаре и ПЕП Интернатионал.

Свечно отварање објекта МЗ Пукиш на новом полигону уљепшала је својим наступом и фолклорна секција СПКД «Просвјета» Лопаре.

На подручју општине Лопаре, у оквиру пројекта „Подршка становништву у руралним подручјима – ПЕРА“, који спроводи ПЕП Интернатионал чији је донатор Шведска организација за међународни развој (СИДА), реализовано је шест инфраструктурних пројеката у МЗ Смиљевац, Милино Село, Миросавци, Липовице, Кореташи и Пукиш, укупне вриједности 122.663,17 КМ, од којих су средства заједнички обезбједили становништво: 11.640,50, општина Лопаре: 42.577,67 КМ и ПЕП Интернатионал: 68.445,00 КМ

Један од значајних пројеката је и наставак изградње пута У МЗ Липовице, гдје је завршено је афалтирање локалног пута у дужини од 550 метара ширине 3 метра. Укупна вриједност пројекта износи 55.000 КМ. Средства су заједнички обезбједили мјештани, ПЕП Интернационал и општина Лопаре.

Активности на имплементацији пројекта Подршка становништву у руралним подручјима (ПЕРА) у шест села општине Лопаре која су одабрана на основу критеријума ПЕП Интернатионал БиХ почели су 2009. године, а Општина Лопаре, поред финансијких средстава, пружила је пуну подршку и стручну помоћ за завршетак одабраних пројеката.

Реализовани пројекти «Подршка становништву у руралним подручјима – ПЕРА”

  1. Изградња јавног простора (читаонице) у Смиљевцу
  2. Реконструција подручне школе у Милином Селу
  3. Адаптација читаонице и изградња игралишта у Миросавцима
  4. Асфалтирање пута у Липовицама
  5. Адаптација јавног објекта (читаонице) и игралишта у Пукишу
  6. Реконструкција простора МЗ и ограђивање игралишта у Кореташимa

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.