3.2.12.

Čelićke teme i dileme


TEMA DANA: FRIGOS – Šta poslije presude???




Juče (01.02.2012. god.) održana je 7. vanredna sjednica Općinskog Vijeća Čelić, a jedina tačka sjednice bila je podnošenje izvještaja o presudi kojom je općina dobila spor vezan za fabriku za preradu voća i povrća u Čeliću.
Uz prisustvo vijećnika na sjednici je bilo još oko stotinjak  zainteresovanih lica među kojima su bili i bivši radnici ove fabrike, poljoprivredni proizvođači sa područja općine Čelić i drugi.
Čitava sjednica mogla bi se svesti u jednu veoma jednostavnu rečenicu: POČELA JE PREDIZBORNA KAMPANJA.
Zašto ovo govorimo?
Zato što su jedni  likovali i ponosili se ovom presudom, koja barem trenutno, donosi jedino još više dodatnih troškova i još više problema za ionako jednu veoma siromašnu općinu. Za svu situaciju koja se odvijala oko ove fabrike, za sve nedaće koje su radnici ove fabrike doživjeli i preživjeli okrivili su osobu koja i nije bil prisutna pa se naravno i nije mogla čuti druga strana.
Drugi su pak branili interese napadnute osobe i pokušavali da smire i poboljšaju novonastalo stanje i da odbiju “optužbe” iznesene na sjednici.
A jadni narod, koji je ustvari i jedina i prava žrtva ove kriminalno-političko-mešetarske farse nazvane SUDSKI SPOR OKO FABRIKE FRIGOS mogao je samo da procijedi jedan ciničan osmijeh i da upita prisutne vijećnike JESTE LI VI TO OVDJE DOŠLI DA SE SVAĐATE?
Naravno, da ne bude da je CelicOnline protiv ove presude i da želimo zlo (GLUHO BILO) želimo da istaknemo i pozitivnu stranu ove sjednice, a to je da su se svi vijećnici, odnosno sve političke stranke koje imaju mandate u vijeću složile, barem deklarativno, da se ujedinjeno i zajedničkim snagama potrude da u neko skorije vrijeme ova fabrika otpočne sa radom.
Koliko je moguće da fabrika proradi i koliko je ili će biti interesantna potencijalnim investitorima ostaje da se vidi. Za ovaj slučaj i pokretanje proizvodnje trebat će stručni i sposobni ljudi pa se nadamo da imamo te kapacitete koji će ovaj veoma veliki teret iznijeti na svojim leđima.
Do tada SRETAN VAM SVIMA POČETAK PREDIZBORNE KAMPANJE.

Ukoliko vas interesuju detalji sudske presude istu možete pogledati i preuzetiOVDJE

CelicOnline Portal

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.