3.4.11.

FS BiH od 5. aprila vode Srbin, Slovenac i Danac?

FS BiH od 5. aprila vode Srbin, Slovenac i Danac?


FIFA i UEFA uvode prinudnu upravu za Fudbalski savez BiH na čijem čelu će biti jedan od trojice kandidata - Alan Hanson, Rudi Zavrl i Dušan Maravić.

Poslije 1. aprila, kada su Evropska i Svjetska fudbalska federacija uvele sankcije Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine zbog neusvajanja novog statuta, trebalo bi da uskoro bude formirana prinudna uprava u Savezu.

Kao prvi čovjek Komiteta za normalizaciju FS BiH pominje se danski policajac i predsjednik FS Danske Alan Hansen, inače član Izvršnog odbora UEFA. Pored njega, u istom tijelu bili bi Slovenac Rudi Zavrl i Srbin Dušan Maravić koji uživaju ogromno povjerenje organizacije iz Niona.

Ova prinudna uprava bi trebala do maja da riješi probleme fudbala u BiH kako bi UEFA i FIFA skinula sankcije za nastupe reprezentacije BiH i klubova na međunarodnoj sceni, što je potvrdio i sam Marsel Benc, direktor Sportsko-pravnog odjeljenja UEFA.

Slično razmišlja i Dušan Maravić jedan od kandidata za prinudnu upravu, koji je "Glasu Srpske" potvrdio da i prvi čovjek UEFA Mišel Platini želi da "zmajevi" i klubovi budu neoštećeni ovim sankcijama.

"Bio sam na posljednjem Kongresu UEFA u Parizu kao počasni doživotni član kada je Platini dobio drugi mandat. On je čovjek fudbala i podređen je igri. I on bi volio da se igra, da igrači ne budu oštećeni. Tragaće se za rješenjem da svi budu zadovoljni i da se klubovi i reprezentacija vrate na međunarodnu scenu", rekao je Maravić.

Prema njegovim riječima, sve će biti riješeno do maja.

"Sigurno je da će reprezentacija nastaviti kvalifikacije, a klubovi igrati Evropu. Da bude drugačije to nikome ne bi odgovaralo. To je odluka protiv sporta što svakako UEFA i FIFA ne žele. Posebno u to verujem jer nisu fudbalski faktori odgovori za trenutnu situaciju već je to politička stvar. Definitivno izbacivanje reprezentacije i klubova bi bio autogol UEFA i FIFA", zaključio je on.

(tuzlarije.net - MONDO)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.