15.5.11.

Več viđeno-pljačka na fudbalski način


NS TK i Miralem Golać opljačkali NK “Čelić”
Posted on Celic-Online.com
U subotu je na SRC „Mehmedalija Muratović Ćopak“ u Čeliću zabilježen jedan sramotan i u najmanju ruku kriminalan događaj koji se prepričava u različitim verzijama, onako kako kome odgovara i kako je ko uvidio datu situaciju.
Naime, trebala se odigrati derbi utakmica između domaće ekipe NK „Čelić“ i gostiju iz Klokotnice NK „Doboj Istok“. Ekipa Doboj Istoka, koja je u jesenjem dijelu sezone zauzimala tek sedmo mjesto i zaostajala za tada vodećom ekipom NK „Vražići 92“ čitavih šest poena, u proljetnom dijelu sezone na senzacionalan i veoma kukavički način uspjela je doći u borbu za prvo mjesto i ulazak u razigravanje sa prvakom prve kantonalne lige – grupa JUG.
Ništa ne bi bilo sporno da je ekipa Doboj Istoka pokazala neki kvalitet i superiornost u odnosu na Vražiće, Orahovicu, Izbor i Čelić, da su igrali na terenu onako kako igraju iza kulisa ove šarade što se Kantonalnom ligom zove. U drugom dijelu sezone ekipa i uprava Doboj Istoka, uz očiglednu podršku Midhata Arnautovića /generalnog sekretara NS TK/ (podrška = DEBELO UZIMANJE MITA OD DOBOJ ISTOKA), izazvali su uz pomoć sudija: tuču u Vražićima, krađu bodova u Brčkom kod Izbora, prekid u Vidi i u subotu prekid u Čeliću.

Glavni sudija subotnje utakmice, Miralem Golać, dobio je cca 3,000 KM u zamjenu za prekid/tri boda u Čeliću i ovjeru prvog mjesta osrednjoj ekipici Doboj Istoka. Ovaj sudac, inače sin nekadašnjeg glavešine i lopine iz NS TK Huse Golaća poznat je i od ranije kao osoba „lakog morala“ i velikih novčanih apetita, pa i nije čudno što je baš on delegiran za ovu utakmicu „za prvaka“ u Čeliću.

Sudeći prema video snimci koju smo dobili od jednog navijača NK Čelića, sudac (čitaj LOPOV) nije imao za pravo LAGATI da ga je trener domaćih udario, nije imao za pravo prekinuti utakmicu na tridesetak i više minuta i povući se u svlačionicu te tražiti unaprijed naručenu pomoć Specijalne jedinice MUP-a TK.
Još ostaje da vidimo šta će se desiti sa LOPOVOM Golaćem i ostalim LOPOVIMA u NS TK. Ovakav rasplet situacije ni sam Hičkok ne bi mogao osmisliti i ne bi čudilo kada bi uprava NK „Čelić“ odlučila istupiti iz lige, jer ovakvo takmičenje nema smisla.

Jedna od svijetlih tački ovog troboja (NK Čelić protiv NK Doboj Isto i Miralem Golać) bili su navijači NK Čelića koji su svoju ekipu i trenera podržali i bili na strani pravde. Zbog ovakvih momenata, odavanje počasti i podrška voljenom klubu, se ustvari i gra nogomet/fudbal, ali je sve manje i manje ovih situacija, a sve više i više LOPOVLUKA od strane sudija i čelnika i moćnika nogometnih/fudbalskih saveza.



Prijedlog:
U cilju smanjivanja troškova svih klubova raspisati tender na kojem bi najbolji i najviši ponuđač osvojio prvo mjesto i razigravanje na Tušnju.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.