5.12.11.

NA MAJEVICI GORJELO PREKO 100 DUNUMA ŠUME

Ponedjeljak, 05 Decembar 2011 16:08




Požar bio nekontroliran
Nakon jučerašnjeg „Dana lova“ u šumi na Majvici izbio je veliki ne kontrolirani požar u kojem je gorjela šuma na površini od preko 100 dunuma, saznaje „otisak.ba“ na licu mjesta.

Predsjednik mjesne zajednice Maoča, Salim Bašić je kazao kako se vatra širila u tri pravca: prema Rašljanima, Maoči i Gornjoj Maoči.
Vatra poharala preko 100 dunuma šume

-Pretpostavlja se da su požar izazavli lovci koji su se nalazili u tom reonu, odnosno njihov nemar jer nisu ugasili vatru koju je vjetar razjario. Sreća je što su brzo intervenirali vatrogasci iz Brčkog kojima su pomogli mještani i članovi planinarskog društva. Velku pomoć u gašenju vatre dala je i kiša koja je počela padati- kazao nam je Bašić.

Zamjenik komandira smjene u Vatrogasnoj jedinici Brčko Šefik Karahasanović kojeg smo zatekli na licu mjesta sa vatrogascima je potvrdio da se radilo o požaru širih razmjera.


Vatrogasci naprtnjače nosili preko 5 kilometara kako bi gasili požar
-Požar je zahvatio oko 100 dunuma šume obzirom da je nepristupačno područje, odnosno do požara nismo mogli doći vozilima pristupilo se gašenju vatre sa vodom iz naprtnjača koje su vatrogasci nosili skoro 5 kilometara. Važno je da je požar ugašen i da nema povrijeđenih- kazao nam je Karahasanović.
/ redakcija@otisak.ba/
http://www.otisak.ba

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.