11.11.11.

Družina koja pleše!


Kažu da nikad ne znaš gdje te put može odvesti. To mi se desilo mnogo puta, ali ovaj put je bio poseban. Prešao sam prag svoje kuće i uputio se zajedno sa veselom družinom u istoimeni daleki grad. Da, Prag, grad kraljeva i kraljica, siromaha i prosjaka, grad svetaca i zlobnika, brodova i mostova.

I pored toga Družina koja pleše! A zar ima šta ljepše od toga?. I pogađate o kome je riječ. Folklorni ansambl iz našeg mjesta. Baš lijepo zvuči. Trebamo biti ponosni na njih i pružiti im ruku zahvalnosti što su predstavili naše mjesto na tako dalekom putu.

Pedesetčetiri ansambla i među njima ‘mi’. S ponosom to mogu reći. Vražići! Sala ispunjena strancima do posljednjeg mjesta, a u uglu grupa mladih talenata čeka svoj red da prisutne ostavi bez daha. Šarolikost i prelijepa nošnja, blistava lica i osmijeh, njihovi aduti.

Ne, nisu se uplašili tuđine ni ljudi koji su radoznalo zurili u njih čekajući njihov prvi korak. Spiker je na engleskom jeziku najavio našu plesnu družinu i zamislite, ime našeg mjesta je odzvonilo i u dalekom Pragu. Srce mi zatreperi, a duša zaigra. U istom trenu zaigra i naša družina.

Igrali su lepršavo, kao da su lebdili u vazduhu nošeni blagim povjetarcem. I ne, nisu se zaustavljali. Snage im nije ponestalo. Željni su oni igre i pjesme. To su i pokazali. I da nije isteklo vrijeme, ko zna, možda bi još i danas plesali u Pragu.

A onda kada su se poklonili publici, u njihovu čast odjeknu grom prostranom salom. Publika koja stoji i sa zadovoljstvom udara dlanovima. Treba to doživjeti. Zaslužiti!

U Pragu su ostavili trag Vražića, ostavili su trag ljubavi, mladosti, ljepote i osmijeha. Nisu bili u sjeni velikih zemalja koji su svoje predstavnike okitili zlatom i svilom. Bili su u samom vrhu, odvažni i prkosni. Družina koja pleše.

Odajmo im i mi priznanje i podršku da ostanu još dugo zajedno i da promovišu naše mjesto kao pozitivno okruženje u kojem se čuje osmijeh, pjesma i igra.

napisao Bešić Hasan

Kratki URL: http://vrazici-x.info/?p=336

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.