12.11.11.

Proslavimo zajedno jubilej 65 godina pruge Brčko-Banovići!

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine pozivaju sve medije, građane i prijatelje željeznica da nam se pridruže na svečanosti povodom oblilježavanja 65 godina od izgradnje pruge Brčko-Banovići, koja će se održati u nedjelju 13.11.2011. godine.



Tim povodom, u zgradi Željezničke stanice Banovići, u organizaciji ŽFBiH održat će se svečana akademija sa početkom u 9,30h, na kojoj će prisustvovati ugledni zvaničnici i eminentni stručnjaci. Nakon toga, Željeznice FBiH organizovat će pokretanje svečanog voza iz Željezničke stanice Banovići –Oskova (11,00), koji će se zaustavljati na usputnim stanicama Živinice (11,30), Tuzla (12,20), Srebrenik (13,00) i Brčko.



Na svim usputnim stanicama organizirat će se prigodan kulturno-umjetnički program, a centralna svečanost održat će se na Željezničkoj stanici u Brčkom u 14,15, po dolasku svečanog voza.

Tim povodom svim građanima BiH i prijateljima željeznica obratit će se Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, članovi Uprave ŽFBiH, predstavnici državnog i federalnog parlamenta, kantonalne skupštine, kantonalni i općinski zvaničnici, te predstavnici Udruženja građana „Josip Broz Tito“, SUBNOAR-a, te bivši graditelji pruge, brigadiri.



Još jednom ŽFBiH pozivaju sve medije i građane da nam se pridruže u proslavljanju ovog velikog i značajnog jubileja.

Foto: vozovi.com

(tuzlarije.net - zfbh)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.