25.11.11.

Islamović priznao ubistvo

Mirzet Islamović (21) iz sela Koraja kod Lopara priznao je da je u oktobru ove godine ubio Ivana Bušića (75) prilikom pljačke njegove kuće u Županji u Hrvatskoj. Islamović je uhapšen prekjuče, a motiv zločina je koristoljublje. On je iz Bušićeve kuće ukrao 105.000 kuna i 3.400 evra.

kuca-ubijenog-u-zupanji

MESTO ZLOČINA Kuća Ivana Bušića

Pored Islamovića, policija je uhapsila i Mahira Pobrića (27) iz Brčkog za kojeg se veruje da mu je pomagao u pljački. Policija traga i za njihovim saučesnikom, hrvatskim državljaninom Nusretom Bojčićem (53) nastanjenom u Orašju. Bijičić se sumnjiči da je Islamoviću i Pobriću rekao da Bušić u svojoj porodičnoj kući ima veliku sumu novca i da se bavi zelenaštvom.

Planirana pljačka

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije MUP-a Vukovarsko-sremske županije Goran Lovrić rekao je da je telo ubijenog Bušića 30. oktobra ove godine u njegovoj kući u Županji pronašla kćerka, kada mu je donela nedeljni ručak. On je istakao da je starac ubijen prethodne večeri i da je ubica tada iz kuće uzeo 105.000 kuna i 3.400 evra.

- Utvrđeno je da su M. I. i M. P. došli u Županju iznajmljenim vozilom, preko graničnog prelaza u Orašju. M. I. je upao u kuću i nasmrt pretukao Bušića i ukrao novac. Nakon ubistva M. I. i M. P su se odvezli iz Županje do Gunje, odakle je ubica prešao pešice u Brčko preko savskog mosta. Njegov pomagač je granicu prešao automobilom kod Orašja - rekao je Lovrić.

Policija je utvrdila i da je ukradeni novac završio kod Pobrića, koji je za njega sebi kupio automobil „folksvagen pasat" u Bijeljini. Najmanji deo pripao je ubici Islamoviću.

Opasna banda

Naš izvor iz Sektora kriminalističke policije Županje kaže da je u pljački kuće ubijenog Bušića trebalo da učestvuje i M. A. (23) iz sela Koraja kod Lopara, ali da nije uspeo da pređe granicu i uđe iz BiH u Hrvatsku, jer nije imao dovoljno novca.

- Islamović, Pobrić i M. A. su od Bojčića saznali da Bušić kod sebe ima veliku sumu novca, pa su se dogovorili da pljačku izvedu 28. oktobra. Taj dan su sva trojica zajedno krenuli u Županju. Međutim, M. A. je vraćen sa graničnog prelaza jer nije imao dovoljno novca. Plan je pomeren za naredno veče, ali bez M. A - rekao je Lukšić.

Podsetimo, oraška policija je Islamovića i Pobrića, zajedno sa M. A. i bračnim parom Rizom R. (55) i Bahrijom R. (45) uhapsila zbog više razbojništava počinjenih u BiH. Veruje se da je ovaj bračni par bio organizator pljački, koje su trojica muškaraca potom izvršavala. Međutim, prilikom ispitivanja u policiji Islamović je sasvim neočekivano otkrio da su on i Pobrić učestvovali u ubistvu Bušića u Županji

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.