17.11.11.

Održana svečana sjednica OV Čeli

http://www.celic-online.com

DZEVAD SULJEVIC NOVEMBER 17, 2011 0
Održana svečana sjednica OV Čelić

Stanovnici općine Čelić danas i sutra slave godišnjicu svoje općine. Prilika je to da evociraju sjećanja na referendum iz 1991. godine kada su se očitovali o otcjepljenju i izdvajanju današnje teritorije iz SAO Semberija i Majevica, a ujedno i iz tadašnje opštine Lopare. Ovim referendumom i odcjepljenjem nastavljen je kontinuitet Općine Čelić prekinut 1962. godine. Tim povodom danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodilo je polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje iz prethodnog rata, čime je odana počast šehidima i palim borcima. Sjednicu je otvorio predsjedavajući Edin Ajanović, koji je potsjetio sve pristutne na značaj obilježavanja ovog datuma. Načelnik općine Čelić je govorio o historijskim događajima koji su bili ključni za današnjicu ove Općine. Ukazao je na opredijeljenost lokalnih struktura vlasti da i u budućnosti grade općinu Čelić, koja će biti privlačno mjesto za život i rad svih njenih građana.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici Vlade TK, koji su izrazili zadovoljstvo napretkom u svim oblastima, u ovoj općini. Takođe, istakli su važnost saradnje na svim bitnijim infrastrukturnim projektima, koje su do sada zajedničkim snagama realizovali.

U sklopu svečane sjednice, održane povodom Dana Općine, dodijeljena su i Općinska priznanja za 2011. godinu

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.