14.11.11.

Sastanak posvećen bezbijednosnoj situaciji u Maoči i okolini


Za maoca.ba:Salim Bašićhttp://www.maoca.ba/vijesti/1-najnovije/734-sastanak-posveen-bezbijednosnoj-situaciji-u-maoi-i-okolini.html

U prostorijama MZ Maoča u četvrtak 9.novembra održan je sastanak predstavnika MZ Maoča sa policijom Brčko distrikta BiH, predstavnicima mjesnih zajednica Gornji Rahić i Ćoseti, te predstavnicima udruženja Roma koji žive u naselju „Prutače“.

Sastanak je iniciran na zahtjev MZ Maoča a povodom razbojništva nad kućom Mujkanović Rešada te istrage koja se vodi u ovom postupku.

Predstavnici policije su prezentovali stanje sa aspekta bezbijednosti u IV sektoru koji obuhvaća 9 mjesnih zajednica na prostoru od Brke do Rašljana. Usporedom statističkih podaka iz prošle i prvih 10 mjesici ove godine evidentno je da nije došlo do porasta krivičnih djela na ovom prostoru, međutim istaknuti su određeni problemi sa licima koja žive u naselju „Prutače“.


Za konkretan slučaj razbojništva počinjenog u toku dana nad porodicom Mujkanović krim inspektor je rekao da je dosadašnja istraga pokazala određene rezultate o počiniocu krivičnog djela te da ćese uskoro u javnosti znati više o tome.

Na prijedlog Mjesne zajednice Maoča donešen je zaključak da se uputi dopis na adrese institucija vlasti Brčko distrikta BiH (Kancelariji za upravljanje javnom imovinom i dr.) kojim se zahtijeva od nadležnih da formiraju komisiju koja će izvršiti pregled zgrada u naselju „Prutače“ te utvrditi koje od zgrada ispunjavaju uslov za život a koje ne ispunjavaju.

Zgrade koje su neuslovne, poput onih koje su već izgorjele da se poruše a one koje su uslovne popraviti i osposobiti za normalan život.

Nadalje, stanje sa aspekta higijene i rješavanja problema fekalnih voda, smeća i drugih nečistoća se mora hitno riješiti kako bise spriječila pojava raznih oboljenja, zaraza i mogućnost širenja na okolinu.
Dopis će potpisati predstavnici svih mjesnih zajednica i predstavnici udruženja Roma u namjeri da se problemi u naselju „Prutače“ jednom i zauvjek riješe.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.