16.10.11.

Bez struje i 16 godina nakon rata

imageU srpsko selo Visori u federalnoj opštini Čelić vratile su se samo dvije porodice, a za dovođenje struje potrebno je izdvojiti 190.000 KM.

Prije rata selo je pripadalo opštini Lopare i u njemu je živjelo oko 200 Srba, a danas osim dvije porodice u njemu povremeno boravi još sedam srpskih povratničkih porodica.


Član Predsjedništva Saveza udruženja izbjeglih i raseljenih Republike Srpske Mile Stevanović izjavio je da postoji interesovanje za povratak, ali da nema osnovnih uslova za život, te da problem predstavlja i teren koji je miniran.

Na sastanku u Visorima kome su prisustvovali mještani, predstavnici Udruženja izbjeglih i raseljenih RS, načelnici opština Lopare Rado Savić i Čelić Sead Muminović, te predstavnik Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS Nada Naćić, dogovoreno je zajedničko rješavanje elektrifikacije sela.

Zaključeno je da se uputi zahtjev resornim entitetskim ministarstvima da pomognu povratak, a nadležnoj elektrodistribuciji u Tuzlanskom kantonu da elektrifikaciju sela Visori izgradi u bezbjednom pojasu pored regionalog i lokalnog puta.

Na sastanku u Visorima razgovarano je i o narednim projektima u oblasti infrastrukture i obnovi porušenih kuća.

(SRNA

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.