17.10.11.

„DANI SDP-a“ U BRČKOM NISU PROŽETI POLITIKOM

Detalj iz Gornjeg Rahića /foto: SDP/

Detalj iz Gornjeg Rahića /foto: SDP/

Program „Dana SDP-a u Brčko distriktu BiH“ počeo je druženjem sinoć u Gornjem Rahiću , gdje je prisustvovalo više stotina građana.


„'Dani SDP-a' neće biti prožeti politikom, neće biti klasičnih političkih dogovora i prezentiranja već prepoznatljive politike SDP-a. Cilj nam je da se sa Vama družimo u narednim danima u toploj i opuštenoj atmosferi, kao što mi SDP-ovci uvijek to i činimo. Naša druženja bit će prožeta kulturno-zabavnim programom, za što će biti zaslužni isključivo domaći estradni umjetnici, zabavne grupe i kulturno-umjetnička društva, čime želimo dokazati da imamo dovoljno talentiranih pojedinaca i grupa kojima se istinski trebamo ponositi i njihov rad podržati“, istakao je u pozdravnoj riječi Esad Atić, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH.

Dobrodošlicu gostima poželjeli su članovi Kulturno-umjetničkog društva „Gornji Rahić“ iz Gornjeg Rahića sa prigodnim repertoarom, dok je nastavak večeri proveden uz vesele note lokalnih zabavnih grupa i interpretatora sevdalinke, te tradicionalne roštiljade. Sinoć su se posebno istakli doajen bosanske sevdalinke Brčak Safet Redžić, i zabavna grupa „Suke, Mujo i Ado“ iz Brezovog Polja.

Nastavak druženja zakazan je za 18.10.2011. godine na Dizdaruši (stadion malih sportova), gdje će biti održano sljedeće druženje sa početkom u 18:00 sati. /press služba sdp/otisak.ba

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.