8.10.11.

Počeo Prvi Festival omladinskog stvaralaštva „Ljepota različitosti“


Radionicom Boalov tetar potlačenih, koju drže priznati treneri iz Beograda Milan Colić i Marko Pejović i Foto radionicom u organizaciji Kluba mladih fotografa, danas, 7. oktobra 2011. godine počeo je Prvi Festival omladinskog stvaralaštva 2011 „Ljepota različitosti“.



Festival koji traje do 9. oktobra, kroz radionice, treninge, kulturne i zabavne sadržaje okupit će oko 200 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Za danas je pored Boalovog teatra potlačenih i Foto radionice planirano niz zanimljivih sadržaja kao što je promocija prednosti mogućnosti volontiranja u okviru obrazovanja otvorenog UG Agora Simin Han, radionica „Kako odlučivati u Omladinskoj banci Tuzla“ u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice. Institut za razvoj mladih KULT održat će i promocija zakona o mladima, a jedna od interesantnih aktivnosti je svakako i promocija interaktivne igrice KINNECT ADVENTURES u organizaciji OM Kikači. Promocija i prijava takmičara održat će se u caffe baru La boom.

- Festival je jednim dijelom i humanitarnog karaktera, jer se u sklopu istog prikupljaju dobrotvorni novčani prilozi za liječenje našeg sugrađanina Dine Milanovića, za koji je predviđen City Angels Sweet day u nedjelju na kojem će volontiri podijeliti kolače za sve garađene – Samir Delibegović, Team leader CA.

Za večernji program i svečano otvaranje koje će se održati u caffe baru La boom planirano je prikazivanje petnestominutnog dokumentarnog filma „Kad odrastem bit ću dijete“ Srednje tehničke škole iz Brčkog zatim, performans Busingo, Udruženja mladih Tuzla, nakon čega će svi učesnici Festivala i građani Tuzle moći da uživaju u koncertu bendova Sin i Debakl.

Sve aktivnosti održavaju se na nekoliko lokacija u gradu i to na Sonom trgu, Domu mladih, caffe baru La boom, Teatru kabare Tuzla, Filozofskom i Ekonomskom fakultetu. Na tuzlanskom šetlištu korzu postavljen je i info pult, gdje se mogu dobiti sve neophodne informacije, vezane za program i termine održavanja pojedinih radionica.

Festival omladinskog stvaralaštva „Ljepota različitosti“ organizuje Bosanska medijska grupa u saradnji u saradnji sa švicarskom agencijom za razvoj i saradnju u BiH, a uz podršku omladinskih organizacija kako iz Tuzle tako i iz cijele Bosne i Hercegovine. Održavanje Festivala podržali su Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, izdavačka kuća Nam, Podravka, Pivara Tuzla, Motel Royal, Pansion Miris Dunja, Pansion Kipovi, tvornica čarapa Ključ, Slatka varoš i Foto Univerzal.

(tuzlarije.net - BMG)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.