24.10.11.

Za maloljetnika prijedlog za pritvor, za vijećnika jednomjesečni pritvor


Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za maloljetnike Općinskog suda Tuzla stavio zahtjev za pokretanje pripremnog postupka i prijedlog za određivanje pritvora za maloljetnika rođenog 1995. godine zbog postojanja osnova sumnje da je sedamdesetogodišnjoj ženi sa inicijalima N.H nanio teške tjelesne povrede ubodom nožem u predjelu leđa.

Postoje osnovi sumnje da je maloljetnik u subotu 22.10.2011. godine oko 19 sati u Ulici Bosne srebrene, u blizini autobuske stanice u Tuzli, prišao oštećenoj i bez ikakvog povoda joj zadao jedan udarac nožem u predjelu leđa nanijevši joj teške tjelesne povrede.

Maloljetnik je nakon toga lišen slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te je MUP TK uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu istog predao u nadležnost Tužilaštva.

Općinski sud Tuzla je, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH u slučaju maloljetnih počinilaca krivičnih djela, nadležan za pokretanje pripremnog postupka.

Određen jednomjesečni pritvor za Ejuba Čamdžića

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za šezdesetogodišnjeg Ejuba Čamdžića iz Kladnja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Čamdžić u petak 21.10.2011. godine oko 21,10 sati na platou isred hotela "Bosna" u Kladnju imao verbalni sukob sa dvije osobe, nakon čega je uzeo pištolj "Bereta" i ispalio jedan hitac koji je pogodio osobu sa inicijalima A.H u predjelu stomaka i tako mu nanio teške tjelesne povrede opasne po život. Kod osumnjičenog je pronađena jedna automatska puška, određena količina municije i pomenuti pištolj.

Policija je lišila slobode Čamdžića, izvršen je uviđaj na mjestu događaja, te je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu isti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog i nadležnom Sudu stavio prijedlog za određivanje pritvora koji je prihvaćen.

(tuzlarije.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.