9.10.11.

NAKON „BINGA“ U BRČKOM: USKORO NOVA HAPŠENJA U CIJELOJ BiH?!


U Brčkom je u ponedjeljak uhapšeno 7 funkcinera

U Brčkom je u ponedjeljak uhapšeno 7 funkcinera

Prema informacijama do kojih je došao portal „otisak.ba“ policijska akcija „BINGO“ koja je prije nekoliko dana provedena u Brčkom kada je uhapšeno 7 visokopozicioniranih bivših

i aktuelnih funkcionera u Vladi Distirkta samo je početak sveopće akcije na suzbijanju kriminala u lokalnim, entitetskim i državnim institucijama.

Hapšenja će uslijediti u cijeloj državi /foto: Milan Dragičević/

Hapšenja će uslijediti u cijeloj državi /foto: Milan Dragičević/

Sagovornik blizak sigurnosnim agencijama u BiH je uz uslov anonimnosti za „otisak.ba“ kazao da postoji velika vjerovatnoća da će akcija biti „proširena na cijelu državu“.

-Postoji, realno velika, mogućnost da akcija bude raširena i na ne zakonito poslovanje u entitetskim institucijama i institucijama BiH. Prvenstveno mislim na institucije RS-a, gdje su, izgleda već svjesni opasnosti, pa putem medija plasiraju priče o raspadu BiH, kako bi javnost i nadležne institucije skrenule u tom pravcu- kaže naš sagovornik.

Na pitanje dali se iz ove priče može zaključiti da su na redu konačno procesuiranja Milorada Dodika, Dragana Čovića, eventualno Nedžada Brankovića i ostalih koji se sve češće zbog malverzacija pojavljuju pred Pravosudnim institucijama u BiH, ali i oslobađaju, naš sagovornik kaže da je „sve moguće“.

-Ne želm sada govoriti o detaljima, ali sve opcije su otvorene. Prvenstveno mislim na tajkune i funkcionere u Brčkom, ali i u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli...- rekao nam je sagovornik.

Podsjetimo se da je 28.novembra prošle godine naš portal koji je tada djelovao pod nazivom „otisakgrada.com“ objavio informaciju, koju su preuzeli brojni mediji u BiH, da će doći do hapšenja najmanje jednog funkcionera u Vladi Distirkta zbog primanja miti i zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, što se i dogodilo u ponedjeljak 3.oktobra. /h.ci/otisak.ba/


http://www.otisak.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7209:nakon-binga-u-brkom-uskoro-nova-hapenja-u-cijeloj-bih&catid=23:brko-distrikt&Itemid=138

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.