19.11.09.

Atentat na načelnika Opštine Živinice


Na načelnika Općine Živinice Hasana Muratovića izvršen je pokušaj ubistva. Muratović je za sada dobro a razlozi atentata za sada nisu poznati. U MUP-u TK su potvrdili događaj i da je istraga u toku.
Nezvanično doznajemo da je u prostorije Općine Živinice uspio ući naoružan muškarac koji je prodavao robu na pijačnoj tezgi za koju mu je naloženo da je ukloni. To je mogući motiv napada na Muratovića.


Vijest sa portala zivinice.com

Na općinskog načelnika Živinca Hasana Muratovića izvršen je atentat.Ovu nevjerovatnu informaciju nam je potvrdio Miralem Malkić, glasnogovornik Ureda policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.U zgradi općine Živinice, oko 13 sati, došlo je do upotrebe vatrenog oružja.Od pucnjave ranjen je načelnik općine Hasan Muratović. Informacija sa UKC-a o njegovom zdravstvenom stanju još uvijek nije dostupna.

U posljednjih dva mjeseca na podrucju opcine Živinice dogodilo senekoliko incidenata stranackim vodjama.Prvo je podmetnut pozar na imanju Begana Muhića, predsjednika A-sda, potom su unistene gume na automobilu Abdulaha Delića, predsjednika ASDA Živinice, dok je ovaj posljednji incident-atentat na Hasana Muratovića, prvog gradjanina općine Živinice skandalozan i za svaku osudu.


NAJNOVIJE INFORAMCIJE:

Novinarima RTV Slon u MUP-u Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je u načelnika Općine Živinice pucao Edhem Šaran, koji je u sporu sa Općinom Živinice već 10 godina oko dobijanja građevinske dozvole. Šaranu je, kako saznajemo, danas trebao biti srušen nelegalno izgrađeni objekat. Edhem Šaran je uspio proći pored obezbjeđenja Općine, ušao je u salu u kojoj je trajao sastanak, izvadio pištolj i ispalio dva metka u pravcu načelnika Muratovića, zatim je ponovo prošao pored obezbjeđenja i napustio zgradu.

Šaran je lišen slobode i nalazi se u Policijskoj stanici Živinice.Jedan metak je Muratovića pogodio u šaku, a drugi u predio prepona.

Kako nam je potvrđeno iz UKC-a Tuzla zdravstveno stanje Muratovića je stabilno i nije životno ugrožen.

Vijest koju prenosi FTV

Hasan Muratović, načelnik Općine Živinice, ranjen je u 12 sati i 30 minuta u zgradi Općine. Na njega je iz pištolja četiri puta pucao Edhem Šaran iz Živinica, koji, inače, ima prodajni objekat u Gradskoj tržnici u Živinicama. Šaran je odmah uhapšen, a Muratović hitno prevezen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli. Van životne je opasnosti, iako je zadobio teže povrede.
(tuzlarije.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.