10.11.09.

Nova gripa i u Tuzlanskom kantonu


Prema posljednjim podacima na području Tuzlanskog kantona do danas je od virusa gripe H1N1 oboljelo 9 osoba. Tri pacijenta smještena su na UKC-u Tuzla i njihovo zdravstveno stanje karakteriše se kao srednje teško, potvrdio je za RTV SLON, Nedžad Djedović, pomoćnik ministra zdravstva u Vladi TK.

Međutim ono što je zbunilo građane kantona jeste činjenica da je na UKC-u Tuzla, a što smo objavili u našim inforamtivnim emisijama, došlo do izmjene režima posjete, te se postavlja pitanje da li je virus H1N1 glavni razlog te izmjene?

Kako doznajemo izmjena režima posjete na UKC Tuzla nije uvedena zbog virusa gripe H1N1 već iz tehničkih razloga. Dosadašnji režim posjeta bio je od 12 do 17 sati, dok je novim režimom to regulisano od 15 do 17 sati svakim danom, a nedjeljom i praznicima od 13,00 do 17,00 sati. Kako navode dvosatna posjeta dovoljna je za pacijente a da u isto vrijeme ne budu ugroženi u primanju terapije i pružanju drugih zdravstvenih usluga.

Iz UKC-a Tuzla apeluju na građane da svi oni koji imaju gripu ili neku drugu infekciju ne dolaze u posjete te na taj način zaštite pacijente od širenja sezonske gripe i drugih infektivnih bolesti. Iz ministarstva zdravstva TK ističu da razloga za paniku nema. Dovoljan broj lijekova je obezbjeđen te je sistem kako u domovima zdravlja tako i na UKC Tuzla potpuno spreman odgovoriti svim zahtjevima.

rtv slon

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.