9.11.09.

Nesreća u lovu


Dubček Mujčinović (41) iz Teočaka jučer je oko 9.30 sati smrtno stradao u lovu opalivši hitac iz puške sačmare u sebe. Do nesretnog slučaja došlo je kada je grupa lovaca lovačke sekcije Stari Teočak, vraćajući se iz lova, pored lovačke kuće vidjela zeca kojeg je odstrijelila. Nakon toga je lovački ker uhvatio zeca i nije ga htio pustiti.

Mujčinović je pritrčao keru pokušavajući uzeti ulov dok je u drugoj ruci držao za cijev napunjenu pušku. U tom momentu puška je opalila i veliki broj sačmi pogodilo ga u grudni koš.

Sve se desilo neposredno kod lovačke kuće na Numeri, odakle je odmah prevezen u Dom zdravlja Teočak, a potom hitno prebačen na UKC Tuzla, gdje su pri samom prijemu pacijenta ljekari odmah konstatirali smrt.

Vijest o smrti Dubčeka ostali lovci, kao i porodica, primili su s nevjericom. Već duži niz godina član je Lovačkog društva "Teočak" i strastveni zaljubljenik lova. Zaposlen je u Sloveniji, a kući nije dolazio duže od mjesec.

Kada je za vikend došao u Teočak odmor je želio iskoristiti u lovu, nakon čega je u ponedjeljak ponovo trebao ići na posao. Lice mjesta osigurali su službenici PS Teočak, nakon čega je obavljen uviđaj.

avaz.ba

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.