17.11.09.

Navijačka groznica


Ovih dana Tuzlu kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu zahvatila je navijačka groznica. I oni koji nikada nisu gledali fudbal sada su svi uz Ćirine zmajeve i samo se priča o utakmici. Prva utakmica protiv Portugala pratila se u svim tuzlanskim kafićima, a i veselje na ulicama Tuzle nije izostalo.




Svi kafići, ulični štandovi, zatim mnogobrojni takisisti ističu zastave naše države. Obišli smo i nekoliko tuzlanskih štandova gdje se prodaju navijački rekviziti.

-Prodaja ide više nego dobro, najviše se kupuje BiH zastava kao i zastava sa ljiljanima. Cijena velike zastave iznosi 10KM, dok manje zastavice, koje se vješaju na automobile koštaju od 3 - 5KM. Zanimljivo je da dosta ženske populacije dolazi da kupi šalove, kape, zastavice kao nikada prije – kazala nam je prodavačica na jednom štandu.

Trgovci uglavnom zadovoljno trljaju rukama, s obzirom da građani masovno kupuju sve navedeno. Za navijačku šal BiH potrebno je izdvojiti 10KM, za dresove igrača od 15-30KM, s tim da su to uglavnom kopije dresova. Za 5KM mogu se kupiti kačketi, kao i zimske kape sa natpisima Bosna i Hercegovina. Naljepnice, privjesci, znojnice i sl koštaju po 2KM.




- Najviše se prodaju dresovi s imenom Džeko. Djeca uglavnom vole male zastavice, dok se odrasli najčešće odlučuju za dresove s imenima reprezentativaca kao i velike zastave – kaže nam prodavačica.

Budući da su kod nas rijetka pozitivna dešavanja, ovih dana na licima Tuzlaka može se vidjeti da su koliko toliko sretni i zadovoljni.

S.P.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.