10.11.09.

Дезинфекција против свињског грипа

Уhttp://www.opstinalopare.com/images/bars-lo.gif циљу превнције и заштите од вируса пандемијског грипа на подручју општине Лопаре данас је почела дезеинфекција просторија у вртићу, основним и средњој школи.

Поводом ширења новог грипа Х1Н1,начелник општине Лопаре др Радо Савић покренуо је акцију дезинфекције предшколских и школских установа. Акција дезинфекције води се и обавиће се у свим свих школа и вртићима на подручју општине Лопаре.

-Наша обавеза је да дјелујемо превентивно на појаву новог грипа, а дезинфекција је један од начина. Исто тако покушавамо да едукујемо све ученике и грађане о превентиви и начину основне заштите од вируса новог грипа - рекао је Савић.

Тенутно на подручју општине Лопаре није забиљежен ниједан случај обољелих од новог грипа. Бесплатну дезинфекцију обавиће „Санитације“ доо Бијељина уз координацију општине и надлежних лица у школама.

Директор Санитације доо Бијељина Мила Гајевић је рекла да је с Општином Лопаре и директором школа сачињен План активности на превенцији и сузбијању новог грипа. –Ова дезинфекција биће обављена у року два дана, рекла је Гајевић и додала да се приликом дезинфекције користе средства која дјелују на све врсте вируса и бактерија.

Она је за наредну седмицу најавила акцију дезинфекције и у општини Бијељина.

Више информација о превенцији, заштити и лијечењу новог грипа можете видејети

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.