13.11.09.

Tuzlanske vijesti

U Gradskoj ulici
Opljačkana zlatarska radnja

U toku noći 12. na 13. novembar 2009. godine izvršena je pljačka zlatarske radnje u Gradskoj ulicu u Vl. Marjanovića. Tek jutros je primjećeno da je izvršena pljačka kada su vlasnici objekta i pozvali pripadnike MUP-a koji su izvršili uviđaj. Odnesena je veća količina zlata, više pojedinosti u MUP-u TK nisu mogli reči.

Ispred zgrade Općine Tuzla
Štrajkači glađu uporni u svojim zahtjevima


Uposlenici Općine Tuzla i jutros su dolazeći na posao na stepenicama zatekli grupu građana koja od 09.11. štrajkuje glađu uz zahtjev da im se izdaju odobrenja za mjesta na taksi stajalištima. Učesniku štrajka, Biljani Panić, jučer je pozlilo te je odvezena u Dom zdravlja.

Na pitanje šta dalje sa podnosiocima zahtjeva za taksi štandove koji uporno sjede ispred zgrade Općine Tuzla, načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović jučer je rekao da Služba za komunalne poslove, čija je to nadležnost, uz najbolju volju ne može udovoljiti njihovim zahtjevima jer bi prekršili zakon. Postoje podnosioci zahtjeva koji su prije njih na listi čekanja, a nisu ispred zgrade Općine Tuzla. Ako podnosioci zahtjeva nastave da sjede ispred zgrade Općine Tuzla morat će angažovati obezbijeđenje da osobodi ulaz u zgradu

Preksinoć u Živinicama
Pištoljem ranjena jedna osoba

U kafe-baru „Boem“ u Živinicama, vlasništvo Mirsada Breke, preksinoć je grupa mladića tokom proslave rođendana razbijali pivske flaše i poljevala goste pivom. Nakon intervencije vlasnika došlo je do tuče koja je nastavljena ispred kafića. Tom prilikom grupa mladića je pretukla M. Dž., koji je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca i u predjelu nogu ranio osobu inicijala T.E. Uviđaj na licu mjesta obavila je policija u prisustvu kantonalnog tužioca, prenosi Fena.

50 hiljada KM za školski namještaj i opremu

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odnijela Odluku kojom je odobren Program utroška sredstava sa pozicije „Kapitalni izdaci“ dodijeljenih Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Ovim Programom odobreno je ukupno 50.000 KM za nabavku školskog namještaja i nastavnih sredstava. Sredstva će dobiti osnovne škole Treštenica u Banovićima, Miladije u Tuzli, Druga osnovna škola u Živinicama, Džakule u Gračanici, Osnovna škola u Sapni te Mješovite srednje škole u Čeliću, Tuzli i Sapni i Mješovita srednja hemijska škola u Tuzli

tuzlarije.net

.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.